FRToerisme


La Gare de Maredsous bevindt zich in de Vallei van de Molignée, in de Bovenmaas. De Vallei is een groengebied met een netwerk van wandelingspaden en verschillende vestigingen.

De Vallei wordt gekruist door de oude spoorweglijn 150 die Dinant metTamines verbond. De eerste spoorweg wordt vervangen door een wandel- en fietspad van het Waalse netwerk Ravel, tussen Anhée en Aisemont. De Ravel-lijn 150 biedt aan de wandelaars en fietsers zowel een veilig pad alsook een bijzonder mooi uitzicht van het landschap. De tweede spoorweg wordt gebruikt door de Railbikes van de Molignée. De railbikes zijn een soort go-kart op spoor, voor maximum 4 personen. Twee wegen worden voorgesteld : Warnant – Falaën en Falaën – Maredsous. De railbikes van de Molignée worden voorzien voor iedereen, jong en oud, in familie, in groep of voor koppels. Het station van Maredsous is de terminus van het traject vanaf Falaën, dus kom gerust een streekbiertje bij ons drinken aan het einde van uw reis! De Abdij van Maredsous is de andere attractie van de Vallei. Elk jaar ontvangt ze menig toerist, maar ook lokale mensen in groten getale. Goed om te weten: de rondleidingen van de abdij gebeuren alleen in het weekend en tijdens de schoolvakantie, op 14u en 16u. Naast het ontdekken van de abdij en haar producten, organiseert Maredsous ook enkele evenementen het hele jaar door, zoals Jardinature (op Pinkersfeest) en maakt plaats voor concerten van Eté Mosan (een reeks van klassieke en religieuze concerten elke zomer op indrukwekkende plekken langs de Maas).

Even interessant zijn de Ruïnes van de burcht van Montaigle. De ruïnes en het museum zijn te bezoeken van april tot oktober. Liggende op een bergtop, biedt de burcht een prachtig panorama aan de ouders en laat het bij de kinderen de fantasie op hol slaan over ridders en prinsessen.

Enkele kilometers verder bevindt zich de Slakkenkwekerij van Warnant. U bent welkom in groep of alleen, om er de teelt en de producten te ontdekken. Een bijzondere waarde voor de Vallei, want er bestaan er slechts een tiental in België.

Naast Maredsous en op de Ravel kan u ook Maredret ontdekken, het dorp van ambachtslui. Ze zetten de deur open om U hun hartstocht en hun producten uit te leggen. In het hart van het dorp light het Huis van de Ambacht,waarin het hele jaar door tentoonstellingen en stages voorgesteld worden. Twee data om alvast te onthouden : 21 juli (feest van de ambachtslui) en Kerstmis (prachtige verlichting van het dorp).

Boven het dorp richt de Abdij van Maredret (klooster van benedictines) zich op, de kleine zuster van Maredsous. De abdij is te bezoeken met Nederlandstalige gids, op reservatie.

Voor meer inlichtingen over de Vallei van Molignée, neem gerust een kijkje op de websites van Dienst Toerisme Anhee Maas Molignee en van het Huis van Toerisme van de Bovenmaas.

Wij wensen u een goede ontdekking van de Vallei …